De beplanting is een essentieel onderdeel in de tuin. Onze beplantingsplannen zijn voor iedere project uniek.  Het maakt niet uit of je tuin groot of klein is en of de tuin volledig vernieuwd wordt of slechts enkele borders een opfrisbeurt nodig hebben; de juiste beplanting maakt het af. Dankzij onze jarenlange ervaring maken wij een beplantingsplan op maat dat past bij de wensen en eisen en de omgeving. Met een doordacht beplantingsplan als uitgangspunt, geniet je ieder jaar van een prachtige en kleurrijke tuin!. Het maken van een beplantingsplan vraagt om gedegen kennis, aandacht en creativiteit. Wij verzorgen op maat gemaakte beplantingsplannen, volledig afgestemd op het budget en wensen.

Uw wensen bundelen we samen met onze kennis. Zo heeft u straks de perfecte beplanting in uw tuin.

Eerste kennismaking op locatie

Om een goed beeld te krijgen bezoeken wij altijd eerst het project en bespreken daarbij alle wensen en eisen. Zo krijgen wij een goed beeld van de tuin, bewoners, sfeer en omgeving en kunnen wij een goed en gericht beplantingsplan gaan maken. Het eerste gesprek is vrijblijvend en bedoeld om elkaar goed te leren kennen.

Offerte

Aansluitend op ons kennismakingsgesprek stellen wij een offerte op. De informatie uit het gesprek dient hierbij als leidraad voor het tuinontwerp. De essentiële zaken uit ons gezamenlijke gesprek worden specifiek benoemd:

  • Onze visie op het project
  • Omschrijving van de benodigde werkzaamheden
  • De benodigde tijd en planning in de tijd
  • Ontwerpkosten. Deze prijs is gecalculeerd aan de hand van het benodigd aantal ontwerp- en tekenuren en de daarbij behorende besprekingen.

Dit plan bespreken wij met u en pas na uw goedkeuring gaan we aan het werk zoals afgesproken.

Duurzame keuze voorkomt plantuitval

In het plan wordt speciale aandacht besteed aan de juiste plantkeuze voor uw tuin. Onnodige plantuitval wordt voorkomen door rekening te houden met de groei-eigenschappen en -omstandigheden van de toe te passen planten. Denk aan de grondsoort, vocht/licht behoefte, winterhardheid en ziektegevoeligheid.

Op termijn lagere onderhoudskosten

Omdat de beplanting de leefomgeving als het ware zelf in stand houdt, zijn de onderhoudskosten een stuk lager dan bij beplanting die voor een groot deel uit dezelfde soort(en) bestaat. We zorgen ervoor dat de combinatie duurzame beplanting toekomstbestendig is, door een functioneel ontwerp. Daarbij zorgen we ook voor een dichte begroeiing, daardoor maakt onkruid weinig kans. Of we zorgen voor handige, groene bodembedekkers die ook ongewenst onkruiden tegengaan.

 

Lees meer