In 2019 is het winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn geopend. In het centrum liggen 4 bakken waarvoor we een beplantingsplan hebben gemaakt. Het winkelcentrum heeft veel steen en de vraag was om veel kleur toe te voegen. De 2 bakken tussen de winkels hebben prairiebeplanting gekregen, het vormen als ware boeketten voor de omliggende winkels met daarboven appartementen.


Info

  • Opdrachtgever: Gemeente Apeldoorn
  • Realisatie: 2019
  • Foto's: WEST beplanting

Werkwijze

Het winkelcentrum heeft veel steen en de vraag was om veel kleur toe te voegen. De 2 bakken tussen de winkels hebben prairiebeplanting gekregen, het vormen als ware boeketten voor de omliggende winkels met daarboven appartementen. De borders creëren rust op het plein. Bij de bakken zijn informatieborden geplaatst met afbeeldingen alle planten en namen. Echte eyecatchers zijn de tulpen in het voorjaar! Het kleurenpalet van de vaste planten past volgens ons goed bij de gele verharding en gebouwen.

Net buiten het winkelcentrum liggen nog 2 bakken. De grote vakken creëren rust en een groene basis. De Nothofagus is in een massief van groen gezet. Daarbij is de Osmanthus het belangrijkste voor het winterbeeld. De Nepeta kleur vanaf het voorjaar tot in de zomer paars en de Asclepia’s komen in de nazomer in bloei tussen de banen van grassen. De Nothofagus heeft een fijne structuur, als tegenhanger is daarom met grote vlakken gewerkt zodat het niet te friemelig wordt.