Pop Vriend Seeds is al decennialang gevestigd aan de Middenweg in Andijk. Het architectenbureau B+B heeft een ontwerp voor de buitenruimte gemaakt waarbij de imposante nieuwe gebouwen worden geïntegreerd in het vlakke landschap.


Info

  • Opdrachtgever: B+B architecten
  • Realisatie: Juli 2014, Liemers Hendriks Hoveniers
  • Foto's: WEST beplanting

Werkwijze

De voortuin, gelegen aan de Middenweg, past in de reeks van voortuinen van de buren. Tegelijkertijd biedt het een verassend doorzicht naar het iets terug gelegen hoofdkantoor. Naarmate men verder het terrein op komt, voegen ze zich in het ritme van het omringende landschap. De prairietuin is rijk aan bloeiende plantensoorten die het terrein door het jaar heen kleur geven. De prairiebeplanting op maat heeft een kleurenverloop van geel naar rood en beslaat een oppervlakte van ca. 2200m2.  De plantenmix is samengesteld op kleur, bloeitijd en hoogte, passend bij de architectuur van de gebouwen.  De soortenrijkdom van de velden weerspiegelt de rijkdom aan zaden die in de depots en laboratoria bewerkt worden.

De kleurrijke prairietuin creëert een vloeiende overgang van dorp naar landschap. De prairie is geïnspireerd op de bloemmengsels, echter hoeven deze niet jaarlijks opnieuw te worden ingezaaid. Het beeld van een zadenlandschap was het uitgangspunt van het ontwerp met kleurverloop van rood, naar oranje en geel. Hiervoor hebben wij 4 verschillende mixbeplantingen gemaakt in de gevraagde kleurstellingen. De prairiebeplanting springt er in dit project eruit door de grote oppervlakte.

Planten spelen een belangrijke rol in de natuurbeleving. Er is vanaf het begin een goede samenwerking met de landschapsarchitect geweest. Er is van tevoren een duidelijk beeld gegeven van de gewenste beplanting en beleving.

If you have a garden and a library, you have everything you need

- Marcus Tullius Cicero -