Stelt-Zuid is een nieuwbouwwijk onder de rook van Nijmegen. Voor de openbare ruimte is door WEST beplanting een ontwerp gemaakt. Het groene hart van de Stelt-Zuid wordt gevormd door een boomgaard. Daaromheen komen prachtige gezinswoningen die direct aan de boomgaard grenzen. Vanuit de woonkamer wordt de boomgaard ervaren als verlengstuk van de eigen tuin. De voortuinen worden gemaakt door kleurrijke prairiebeplanting in lavagranulaat.

Voorjaar 2022 is de boomgaard aangelegd, in juli 2022 is de prairie aangeplant.

 

 

 


Info

  • Opdrachtgever: Gemeente Nijmegen
  • Realisatie: 2022
  • Foto's: WEST beplanting

Werkwijze

De Stelt-Zuid wordt uniek in al zijn facetten. Hart van het plan vormt een nieuw aan te leggen boomgaard, met daaromheen woningen. Op twee locaties in het gebied is ruimte gereserveerd voor appartementen, met een uniek uitzicht op de Waal, de stad en de oude stuwwal. En het wordt nog eens extra bijzonder met woningen die gebouwd worden aan de dijk.

Het groene hart van de Stelt-Zuid wordt gevormd door een boomgaard. Daaromheen komen prachtige gezinswoningen die direct aan de boomgaard grenzen. Vanuit de woonkamer wordt de boomgaard ervaren als verlengstuk van de eigen tuin. Prairiebeplanting naast de doorgaande wegen.

Beleef de seizoenen

Rondom de boomgaard komen woningen die volop ruimte bieden voor een comfortabel (gezins)leven. Rij- en hoekwoningen worden vriendelijk gegroepeerd in gevarieerde blokken van 2 tot 6 woningen. Met een besloten privé-terras direct grenzend aan de boomgaard. Je hebt hier de boomgaard als jouw achtertuin! Vanuit de woonkamer heb je uitzicht op de boomgaard, beleef je de seizoenen en woon je letterlijk in het landschap.

Privacy
Het privé-terras heeft een open verbinding met de boomgaard. Door kleine hoogteverschillen tussen terras en boomgaard, gecombineerd met laag groen wordt de privacy gewaarborgd. De boomgaard is voor iedereen toegankelijk en er mag door iedereen geoogst worden.